3/7/14

Το παιδί με τα λέπια -Η σπάνια δερματική πάθηση που κάνει ένα αγοράκι να μοιάζει με... ψάρι [εικόνες]

Με πεταλοειδή ιχθύαση, μια δερματική πάθηση, που προκαλεί σκάσιμο του δέρματος με αποτέλεσμα η όψη του πάσχονται να μοιάζει γεμάτη λέπια, γεννήθηκε ένα παιδάκι στη Μεγάλη Βρετανία, του οποίου οι γονείς δέχθηκαν να μιλήσουν για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει.

Ο 18 μηνών Ντάνιελ Μάπλες, πάσχει, λοιπόν, από αυτή τη δερματική πάθηση, που ουσιαστικά προκαλεί την αλλαγή του ανώτερου στρώματος του δέρματος έξι φορές γρηγορότερα από το κανονικό. Η επιδερμίδα του είναι εντελώς ξηρή και σπασμένη συνεχώς, ενώ οι γονείς του για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα αναγκάζονται να του βάζουν βαριές ενυδατικές κρέμες κάθε τέσσερις ώρες, νύχτα-μέρα, να του κάνουν ντους τουλάχιστον τρεις φορές το 24ωρο και να του ρίχνουν συνεχώς σταγόνες στα μάτια καθώς δεν μπορεί να ανοιγοκλείνει τα βλέφαρά του.

Επίσης, λόγω της πάθησης αυτής προκαλούνται στο παιδί συνεχώς λοιμώξεις, οπότε και η εισαγωγή στο νοσοκομείο είναι μια συχνή διαδικασία για τον μικρό και τους γονείς του. Δυστυχώς δεν υπάρχει θεραπεία και όποιος γεννηθεί με αυτή την κληρονομική πάθηση θα πρέπει να μάθει να ζει με αυτό. Κατά τα άλλα, όπως σημειώνουν οι γονείς του, ο Ντάνιελ είναι ένα φυσιολογικό παιδί, όπως όλα τα υπόλοιπα της ηλικίας του.








Πηγή