24/6/14

Η πρόσβαση των ατόμων με ιδιαιτερότητες είναι δικαίωμα! Δείτε τι είναι το SEATRAC και σε ποιες παραλίες υπάρχει! Είναι εκπληκτικό! (Κοινοποιήστε το)

Mε έδρα την Πάτρα και βραβείο καινοτομίας η ΤΟΒΕΑ παραχωρεί seatrac σε όλη την Ελλάδα αλλά και εξωτερικό!

Ευχάριστα νέα μάθαμε από την ομάδα της TOBEA που θα ομορφύνει το καλοκαίρι πολλών ΑμΕΑ στην Πάτρα και φυσικά σε όλη την Ελλάδα!
Η ομάδα της TOBEA θα συντηρήσει και επανεγκαταστήσει δωρεάν 3 SEATRACs στην περιφέρεια Αττικής ενώ επιπλέον στην Αχαΐα θα παραχωρηθεί και εγκατασταθεί για αυτή τη θερινή περίοδο ένα καινούριο SEATRAC το οποίο θα βρίσκεται στην παραλία του Αγ. Βασιλείου.
Το SEATRAC κατασκευάστηκε το 2008, όταν για 1η φορά τοποθετήθηκε στην παραλία του Αγίου Βασιλείου για να λειτουργεί σαν βοηθητικός εξοπλισμός ο οποίος θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από άτομα με κινητική αναπηρία ή περιορισμένη κινητικότητα ώστε να διευκολύνει την πρόσβαση τους στη θάλασσα.
Η κύρια ιδέα πίσω από την δημιουργία του ήταν να δώσει στα άτομα με αναπηρία την ευκαιρία να απολαύσουν μια απλή δραστηριότητα όπως το κολύμπι χωρίς καμία άλλη βοήθεια.
Το SEATRAC αποτελείται βασικά από ένα μηχανισμό αποτελούμενο από ράγες σταθερής τροχιάς μέσα στις οποίες ένα ειδικά διαμορφωμένο κάθισμα μπορεί να κινηθεί μέσα και έξω από το νερό.
Τοποθετείται καινούριο seatrac στην παραλία του Άγιου Βασιλείου - Η πρόσβαση ΑμΕΑ στην θάλασσα είναι δικαίωμα!







Η πρωτοποριακή κατασκευή ελληνικής ευρεσιτεχνίας που έχει βραβευτεί δίνει την δυνατότητα σε άτομα με αναπηρίες να μπαίνουν εύκολα στη θάλασσα και να απολαμβάνουν το μπάνιο τους, χωρίς τη βοήθεια συνοδού.
http://www.google.gr/imgres?imgurl=http%3A%2F%2Fi1.ytimg.com%2Fvi%2Fv-vhrvkzBKo%2Fmaxresdefault.jpg&imgrefurl=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3Dv-vhrvkzBKo&h=720&w=1280&tbnid=K8YdtctFvyFDFM%3A&zoom=1&docid=-aVLXv1-Bv1IeM&ei=M3apU9mSOPTA7Ab1hYDYCA&tbm=isch&ved=0CCQQMygGMAY&iact=rc&uact=3&dur=2813&page=1&start=0&ndsp=15
Μέχρι σήμερα λειτουργούν στις εξής περιοχές:

Αγία Νάπα ( Κύπρος )
Άγιος Βασίλειος
Άκολη
Ακράτα
Αλεποχώρι
Ανάβυσσος
Ασπροβάλτα
Ασπρονέρι
Βελίκα
Γλυφάδα
Κερατέα
Λεμεσός ( Κύπρος )
Λούτσα
Νέα Μάκρη
Νεοι Επιβάτες
Πάφος ( Κύπρος )
Πλαζ Πάτρας (Ε.Ο.Τ.)
Πόρτο Ράφτη
Πρωταράς ( Κύπρος )
Ράχες
Σαλαμίνα
Χρυσοχούς ( Κύπρος )
Χρυσοχούς ( Κύπρος ) ΝΕΟ

Στην παραλία νέων επιβατών!

Η εταιρεία με έδρα την Πάτρα!

Η ΤΟΒΕΑ ΕΠΕ είναι μια εταιρεία που ιδρύθηκε το 2012 με δραστηριότητα στο σχεδιασμό και την κατασκευή ειδικών κατασκευών που στοχεύουν στην βελτίωση της ποιότητας  ζωής των κινητικά ανάπηρων. Πρόκειται για έναν ¨τεχνοβλαστό¨ του Πανεπιστημίου Πατρών και προέκυψε σαν προϊόν έρευνας που διενεργήθηκε από το ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΕΧΝΙΚΗΣ  ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ το έτος 2009. Το πρόγραμμα περιελάμβανε το σχεδιασμό και την κατασκευή μιας συσκευής που θα παρείχε την δυνατότητα στους   κινητικά ανάπηρους να αποκτήσουν πρόσβαση στη θάλασσα. Το πρόγραμμα ανατέθηκε στο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ από την πρώην Περιφέρεια Αχαΐας.
Ύστερα από την επιτυχή έκβαση του προγράμματος, η δουλειά συνεχίστηκε και η συσκευή εξελίχθηκε σε ένα προϊόν (SEATRAC) έτοιμο για εμπορική χρήση. Παράλληλα με αυτό, η ανάγκη για άλλες συσκευές και προϊόντα, τα οποία σχετίζονται με το θέμα της βελτίωσης της ζωής των αναπήρων διαρκώς μεγάλωνε. Το γεγονός αυτό γέννησε την ανάγκη της ίδρυσης μιας εταιρείας που θα ικανοποιούσε τους στόχους αυτούς που από τη φύση τους θα ήταν εκτός των δραστηριοτήτων του Εργαστηρίου και του Πανεπιστημίου γενικότερα.


Δείτε το βίντεο! Πραγματικά αξίζει να δείτε αυτή την εικόνα! Πολλα Μπράβο!


Πηγή